Ekološko društvo Bujanovac poziva na uklanjanje divljih deponija

Piše: M. Janjić

Bujanovac, 25. decembar, 2021.- Pod parolom “Razmišljajmo o otpadu da ne završimo na njemu”, Ekološko društvo „Bujanovac“ poziva sve obrazovne ustanove sa teritorije opštine da se, povodom obeležavanja Evropske nedelje reciklaže otpada, priključe akciji koja se organizuje sa ciljem smanjivanja otpada na gradskoj i divljim deponijama.

Akcija će trajati do kraja školske 2021/2022. godine, a poslednja nedelja svakog meseca biće posvećena reciklaži otpada.

”Najvrednije škole koje prikupe najviše reciklabila srazmerno broju učenika, mogu očekivati i posebne nagrade na kraju školske godine”, poručuju iz Ekološkog društva.

Akciji se već odazvalo 6  škola i to: SŠ ”Sveti Sava“, SŠ ”Sezai Surroi“, OŠ ”Branko Radičević“ iz Bujanovca, OŠ “Vuk Karadžić” iz Levosoja, OŠ ”Dragomir Trajković“ iz Žbevca i OŠ ”Bora Stanković“ iz Klenika.

-Ova akcija je volonterska i sprovodi se u partnerstvu sa operaterom “Green Industry” iz Beograda i Romskim humanitarnim centrom RHC iz Bujanovca, a određene usluge pruža i JP “Komunalac” Bujanovac, kažu iz Ekološkog Društva.

Takođe, pozivaju i sve zainteresovane građane i građanke da se uključe u ovu akciju, a sve dodatne informacije mogu dobiti preko brojeva telefona 064/25 07 123 i 062/18 54 345

​​




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *