“Brankovci” viših razreda sele se u Školu “Sezai Suroi”

Piše: N. Stevanović
Bujanovac, 31. decembar 2021. Za učenike od petog do osmog razreda bujanovačke Osnovne škole „Branko Radičević“ nastava će se od početka drugog polugođa pa do kraja rekonstrukcije odvijati u Srednjoj školi „Sezai Suroi“, potvrdio je našem portalu direktor Nenad Tasić.

Prvi i drugi razred će koristiti objekat za predškolce u dvorištu škole, a treći i četvrti se sele u Srednju školu „Sveti Sava“

„Brankovci“ iz viših razreda će učionice “Sezai Suroi”, u kojoj se nastava odvija na albanskom jeziku, koristiti od 15:30h do 19:15h, a časovi će im biti skraćeni na 30 minuta.

Za đake iz okolnih sela će biti organizovan prevoz do same škole, dok će se deca iz Bujanovca sa razrednim starešinama ili dežurnim nastavnicima okupljati na gradskom trgu odakle će svi zajedno u školu, dogovoreno je sa roditeljima, kako kaže Tasić.

Prvobitno je bilo planirano da se renoviranje OŠ „Branko Radičević“ izvede parcijalno, tako da se nastava odvija u jednom delu škole, a radovi u drugom, ali se zbog obima rekonstrukcije od toga odustalo, pa je dislokacija đaka i nastavnika postala neophodna, o čemu su Bujanovačke već pisale.

-Sve je dogovoreno u izuzetno konstruktivnoj atmosferi. Možda bude nekih manjih izmena do početka drugog polugođa, ali imamo ovaj okvirni dogovor. Zahvaljujem se roditeljima na razumevanju situacije u kojoj smo se našli zbog rekonstrukcije škole. Posebno želim da se zahvalim kolegama direktorima škola „Sezai Suroi“ (Zejni Fejzulahu) i „Sveti Sava“ (Biserka Jović) – kaže Tasić.
Za učenike prvog i drugog razreda časovi će takođe biti skraćeni na 30 minuta, ali će imati produženi boravak.
Treći i četvrti razred će u školi „Sveti Sava“ imati časove od 45 minuta i menjaće smene.
Tasić je dodao da će intenzivni radovi na rekonstrukciji škole početi za nekoliko dana.
Drugo polugođe počinje 24. januara.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *