Radikali: Poslaniku važniji Uzbekistan od Srba u Bujanovcu

Bujanovac, 5. januar 2022. Narodnom poslaniku iz Bujanovca više je stalo da širi prijateljstva sa Uzbekistanom i Šri Lankom nego da se bori za rodni kraj u opštini Bujanovac, saopšteno je iz Srpske radikalne stranke (SRS).

Iako se u tekstu ne spominje ime jasno je da se radi o Nenadu Mitroviću iz čije bivše stranke poručuju da se narodni poslanik kasno setio da brani interese srpske zajednice u Bujanovcu povratkom u lokalni parlament na kraju 2021. godine.

“Probudili su se kada je već sve bilo gotovo, preciznije, kada je opštinski budžet već bio skrojen i spreman za usvajanje. Očigledno je da su to učinili zbog predstojećih izbora. Neko bi hteo da i dalje bude narodni poslanik, a zna da to neće biti ukoliko ne osvoji ogroman procenat glasova u matičnoj opštini. Zato se odjednom setio srpskih sela i problema sa kojima se decenijama suočavaju njihovi žitelji”, navode iz Pčinjskog okružnog odbora SRS.

Radikali ocenjuju da je Mitroviću bilo preče da bude u grupama prijateljstva sa Šri Lankom, Ekvatorijalnom Gvinejom, Madagaskarom, Paragvajem, Uzbekistanom, Jamajkom, Bahamima, Gvinejom Bisao, a da ga rodni kraj nije interesovao.

“Setio ga se tek kada je osetio da se mora boriti za svoju fotelju u Narodnoj skupštini, a svi znamo da od njegovog sedenja u skupštinskim klupama Srbi u Bujanovcu nisu imali nikakve koristi”, kažu oni.

Isti odnos prema selima u kojima žive Srbi, ističu radikali, pokazalo je i aktuelno opštinsko rukovodstvo.

“Očigledno je da oni nemaju nameru da ozbiljno ulažu u infrastrukturu u srpskim selima. Izdvojili su minimalne sume za ogromne potrebe srpskih sela. Svi znamo da se tim novcem ne mogu rešiti ozbiljni problemi koji muče meštane ovih sela. Takvim ponašanjem, opštinska vlast u Bujanovcu je jasno stavila do znanja da je ne zanima sudbina srpskih sela i na posredan način poslala jasnu poruku srpskom stanovništvu”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su sve vreme upozoravali do čega će dovesti nerad srpskih odbornika  i ćutanje o diskriminatorskom ponašanju opštinske vlasti prema žiteljima srpskih sela.

“Sada svi vide da srpski živalj ne može više da računati na odbornike koji sede u Skupštini opštine Bujanovac”, zaključuje se u saopštenju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *