Kamberi: Vučić i piroman i vatrogasac

Bujanovac, 11. januar 2022. Narodni poslanik iz Bujanovca Šaip Kamberi kaže da je za međunacionalne incidente u Bosni i Sandžaku odgovoran predsednik Srbije Aleksandar Vučić, čija je politika da „zapali pa gasi požar“.

– Predsednik Vučić instrumentalizuje srpski ultranacionalizam i ekstremne desničarske grupe da bi zastrašio nestabilnošću, a zatim se pozicionirao kao neizbežni faktor stabilnosti, u korist održavanja i razvoja svoje autokratske moći – naveo je Kamberi na Fejsbuku.

Po  njegovim rečima, Vučić najpre inspiriše događaje i šalje svoje ljude u Banju Luku, Novi Pazar, Priboj, Prijedor i druga mesta, da bi se potom predstavio kao mirotvorac.

-Sve što ovih dana gledamo u Bosni i Hercegovini i Sandžaku ima inspirativni centar – Beograd i nosi objedinjujuće političko ime – Aleksandar Vučić – kaže Kamberi.

Kako je naglasio, Evropska unija i Sjedinjene Države ne bi trebalo dalje da tolerišu ovu politiku, a Vučić svakim danom dokazuje da nije ni faktor stabilnosti, ni proevropska, ni liberalno-konzervativna desnica.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *