Fekalije kod izvorišta vode u selu Klenike, Komunalac ne interveniše (video)

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 18. januar 2022. – JP „Komunalac“ ne može da interveniše u selu Klenike gde se kanalizacija  i dalje izliva u neposrednoj blizini izvorišta sa pijaćom vodom dok  “ozbiljan mraz ne očvrsne tlo“, rečeno je našem portalu u komunalnom preduzeću.

– U ovim okolnostima je nemoguće pristupiti kamionom za produvavanje kanalizacije, jer se šahte nalaze usred njiva, pa se kamion u toj tonaži zbog blata i mekog tla može zaglaviti. Nemoguće je na tom mestu izvršiti intervenciju kamionom, a ručno se ništa ne može uraditi – kaže izvor Bujanovačkih u JP „Komunalac“.

Zabrinuti meštani javljaju da je voda iz bunara postala neupotrebljiva i da je izvesno da će uslediti tužbe komunalnom preduzeću.

– Komunalac ignoriše svoje obaveze za koje naplaćuje usluge. Iz ovog bunara se vodom snabdeva ceo Klenički kraj, a sada je neupotrebljiva i smrad je nepodnošljiv – kaže meštanin za naš portal.

Dodaje da fekalna stanica koja je toliko bila hvaljena kao evropski standard ne funkcioniše.

-Smrad se oseća što od izlivanja kanalizacije, što od nagomilanih fekalija u bazenima u fekalnoj stanici koja je u blokadi – kaže stanovnik ovog sela.

O naporima meštana da reše ovaj problem i bojazni od zaražavanja, Bujanovačke su ranije pisale.

Kleničani su našem portalu danas poslali snimak na kojem se vidi izlivanje kanalizacije kod izvorišta.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *