Novi rekord, 167 pregleda i 42 pozitivna u Bujanovcu

Piše: D.Stošić

Bujanovac, 18. januar 2022. – Nakon što je sa 42 novoobolela od kovida u Bujanovcu  u ponedeljak oboren rekord u broju pozitivnih na dnevnom nivou od početka epidemije u Domu zdravlja kažu da se o eventualnom preduzimanju dodatnih mera protiv epidemije čeka odluka republičkog Kriznog štaba.

– U razgovoru sa predsednikom opštine Nagipom Arifijem saglasili smo se da sačekamo sutrašnju sednicu republičkog Kriznog štaba i njihove preporuke, pa shodno tome i ako je potrebno da se dodatno reaguje – rekla je dr Daliborka Pavlović, direktorka Doma zdravlja.

Prema njenim rečima, u najvećem problemu je primarna zdravstvena zaštita jer je ogroman pritisak na kovid ambulante.

U bujanovačkoj kovid ambulanti u ponedeljak je obavljeno 167 pregleda- 149 odraslih i 18 dece, dok ukupan broj pregleda od početka meseca iznosi 1.704.

Od početka godine broj obolelih na teritoriji opštine Bujanovac je 138.

Za poslednja 24sata na kovid 19 testirano je 828 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga, a rezultati pokazuju da je kod njih 370 potvrđeno prisustvo kovid infekcije.

Po broju novoobolelih Vranje i dalje prednjači-206, sledi Surdulica sa 74, Vladičin Han sa 20, Trgovište sa 16, Bosilegrad sa12 i Preševo sa 7.

U  kovid bolnici ZC Vranje hospitalizovano je 19 pacijenata.

 Svi su sa kovid infekcijom i sa upalom pluća, dok je na kiseoniku 7 pacijenata.

Za poslednja 24 sata na bolničko lečenje primljeno je 5 pacijenata, dok su tri otpuštena na kućno lečenje.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *