Kombinovani model nastave od ponedeljka

Bujanovac, 20. januar 2022. – Od ponedeljka 24. januara osnovci nižih razreda nastavu pohađaju neposredno, dok će učenici od 5. do 8. razreda i srednjoškolci u školu ići po kombinovanom modelu, podeljeni u dve grupe, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

-Ovakvu odluku doneli smo nakon detaljne analize svih parametara i podataka nadležnih institucija. Ovo je najbolje rešenje i za učenike i za zaposlene. Važno je da održimo kontinuitet nastavnog procesa, naravno uz poštovanje svih epidemioloških mera, rekao je ministar prosvete Branko Ružić.

Naveo je da će Tim za škole , kao i do sada pratiti stanje i donositi odluke na nedeljnom nivou.

Iz Ministarstva podsećaju da je obavezna upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i treća lica za vreme i tokom boravka u školi, kao i od momenta ulaska do napuštanja školskog dvorišta.

U saopštenju se poručuje da je potrebno pojačati mere opšte i lične higijene (pranje i dezinfekcija ruku), a posebno voditi računa o redovnom provetravanju svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi.

Tim za škole apeluje i očekuje od učenika i zaposlenih u školama, kao i roditelja učenika, da dosledno primenjuju mere lične zaštite od infekcije kako u školi, tako i van škole.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut” u periodu od 12. do 19 januara 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 3.074 (0,4%) obolelih.

Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju obolelih od kovida u istom periodu iznosio je 2,8 odsto.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *