Zavetnici pozivaju opoziciju u okrugu na ujedinjenje

Bujanovac, 21. januar 2022. Okružni odbor Srpske stranke Zavetnici u Vranju pozvao je sve opozicione stranke da se za izbore 3. aprila ujedine “kako bi sprečili brutalnu krađu od strane vladajućih stranaka”.

Vranjski Zavetnici predlažu  tehničku koaliciju svih opozicionih stranaka u Pčinjskom okrugu kako bi se zaštitila izborna volja građana.

“Tehnička koalicija bi podrazumevala potpunu koordinaciju, dogovaranje i zajednički nastup u biračkim odborima, opštinskim i gradskim izbornim komisijama, kako ni jednog trenutka predstavnici vladajućih stranaka ne bi ostali sami i pali u iskušenje da ponove brutalnu krađu sa referenduma održanog 16. januara”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Dragan Nikolić,  potpredsednik Izvršnog odbora stranke.

U saopštenju se pojašnjava da će svaka stranka na izbore izaći sa svojim programom, da tehnička tehnička saradnja ima samo jedan cilj – da se zaštiti svaki glas i realizuje stvarna izborna volja građana.

“Ovo smatramo nužnim, poučeni ponašanjem predstavnika vlasti na referendumu održanom 16. januara kada nisu birana sredstva da se izborna volja građana prekroji uz brojne kriminalne radnje”, poručuju Zavetnici.

Kako se navodi, oni su već započeli konsultacije sa predstavnicima opozicionih stranaka u okrugu kako bi dogovorili formate i modele saradnje, međusobno povezivanje i koordinaciju u cilju zaštite izborne volje za izbore.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *