Drugo polugođe u bujanovačkim srednjim školama bez problema, nekoliko dece kovid pozitivno

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 24. januar 2022. – Obe bujanovačke srednje škole su drugo polugođe započele po kombinovanom modelu u skladu sa  preporukom Ministarstva prosvete. Epidemiološka situacija u školama za je sada mirna.

Po rečima direktorke Srednje škole “Sveti Sava” Biserke Jović, drugo polugođe je krenulo po kombinovanom modelu koji podrazumeva podelu učenika u dve grupe – jedna grupa pohađa nastavu u školi, druga grupa kod kuće – online.

– Među zaposlenima kovid infekcija je potvrđena kod jednog nastavnika. Imamo tri obolela i šest učenika koja se nalaze u izolaciji zbog oboljenja u porodici – rekla je direktorka Jović.

Zejni Fejzulahu, direktor Srednje škole “Sezai Suroi”, rekao je za Bujanovačke da je polugođe počelo po planu i da za sada nema zvaničnih informacija da je iko od učenika oboleo od kovida.

– Nemamo kovid pozitivnih slučajeva ni kod nastavnika ni kod učenika, iako danas nastavi u školi ne prisustvuju svi učenici kako je predviđeno po kombinovanom modelu. Ali, zvaničnih informacija nemamo – rekao je Fejzulahu.

Podsetimo, Ministarstvo prosvete je u četvrtak 20. januara donelo odluku o kombinovanom modelu nastave za srednjoškolce i osnovce viših razreda, dok će najmlađi osnovci (od prvog do četvrtog razreda) nastavu pohađati u školskim klupama.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *