Korona desetkuje Dom zdravlja, pozitivni lekari i osoblje

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 25. januar 2022. – Novim sojem korona virusa zaraženo je petnaestak zdravstvenih radnika bujanovačkog Doma zdravlja. Iz ove zdravstvene ustanove apeluju na građane da prilikom pregleda budu strpljivi.

– Svakog dana nam neko od zdravstvenih radnika oboli. Maksimalno smo angažovani i molimo građane za strpljenje – navode nadležni iz Doma zdravlja.

Virus je široko u populaciji i iako su kliničke slike uglavnom blage pritisak na kovid ambulantu je ogroman, a zdravstveni radnici daju svoj maksimum kako bi svi pacijenti dobili zdravstvenu zaštitu.

Direktorka Doma zdravlja dr Daliborka Pavlović je nedavno za naš portal istakla da se situacija uglavnom rešava u kovid ambulanti i da je povećan broj pregleda u odnosu na period pre mesec dana.

Tom prilikom je ujedno pozvala građane da poštuju propisane mere zaštite (nošenje maski, socijalna distance, vakcinacija, uzdržavanje od proslava).

Podsetimo, na teritoriji opštine Bujanovac drugu nedelju zaredom evidentan je porast broja novoobolelih, a za poslednja 24 sata potvrđen je 51 slučaj kovid infekcije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *