„Svetosavci“ sutra slave

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 26. januar 2022. (foto arhiva) – Bujanovačka Srednja škola “Sveti Sava” u četvrtak (27. januar) obeležiće Dan škole i proslaviti školsku slavu – Svetog Savu.

Proslava imendana ove srednjoškolske ustanove počeće prisustvovanjem liturgiji u gradskoj crkvi Svetih apostola Petra i Pavla, sa početkom u 9 časova, nakon čega će uslediti rezanje slavskog kolača.

Po rečima direktorke Biserke Jović, program koji je pripremljen povodom Dana škole biće realizovan uz poštovanje svih preporučenih mera protiv širenja korona virusa.

– Za 12 sati je predviđena jedna retrospektiva izložbe koja je još 1998. godine bila u našem gradu, a postavka je tada upriličena povodom obeležavanja 800 godina od Hilandara. Ti panoi će biti postavljeni na poslednjem spratu škole, u holu – rekla je direktorka Jović.

Kompoziciju je, kako kaže, načinio veroučitelj i gradski paroh Mićo Zelenović, dok je reparaciju panoa koji su zbog čuvanja u neadekvatnom prostoru bili oštećeni, radio Milovan Stošić, bivši direktor Tehničke škole i bujanovačke biblioteke “14.novembar”.

– Velika vrednost ovih panoa je u tome što ćemo imati priliku da vidimo manastir Hilandar pre obnove, dakle pre velikog požara. U planu je da izložba bude postavljena sve do Sretenja – dodaje Jović.

Svetosavska priredba počinje u 12:30 sati u holu škole uz izvođenje himne Svetom Savi, recital i besede.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *