Dan škole Sveti Sava: Kroz život uzdignute glave (foto&video)

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 28. januar 2022. – Da bi naša deca hrabro i visoko uzdignutog čela koračala kroz život moraju da poznaju svoju istoriju, kulturno i duhovno nasleđe koje su im preci ostavili, a najveće bogatstvo ostavio nam je Sveti Sava, istakla je direktorka bujanovačke Srednje škole “Sveti Sava” Biserka Jović na proslavi dana škole.

Izložbom slika manastira Hilandar, izvođenjem himne Svetom Savi, besedom i recitalom škola je u četvrtak obeležila i Dan škole i svoju slavu.

 

U svom pozdravnom govoru, direktorka se osvrnula na značaj manastira Hilandar i na život i delo Svetog Save.

– Nemojmo okretati glavu, nemojmo se lenjiti, niti bojati da težimo ka onome što želimo. Samo tako će nam budućnost biti svetla, samo tako ćemo trajati. Pratimo Savin put, da bismo trajali – zaključila je direktorka Jović.

Besedu je održao i veroučitelj i gradski paroh Mićo Zelenović, a prisutnima se obratio i Milovan Stošić, istoričar i bivši direktor Tehničke škole u Bujanovcu, koji je po rečima direktorke Jović “dokazani borac za kulturu.”

Ovogodišnja proslava Dana škole obeležena je skromno zbog pademije izazvane koronavirusom, a svečanost je upriličena u holu škole.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *