Kosovski ministar u Preševu: Preševljani i Bujanovčani doprinosili Kosovu i u ratu

Bujanovac, 28. januar 2022. (foto FB Ardita Sinani) – Kosovski ministar životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture Liburn Aliu rekao je danas u Preševu da su građani ove opštine i Bujanovca i Medveđe, uvek doprinosili Kosovu, pa i u ratu.

Naglasio je da je njihovim doprinosom „stečena sloboda koju uživaju građani na Kosovu“, prenosi prištinska. Gazeta ekspres.

Nakon sastanka sa predsednicom opštine Arditom Sinani on je poručio da Kosovo ima dužnost i “obavezu da to dobro vrati braći iz ove tri opštine“.

Kako je rekao,  zato je obaveza kosovske vlade da brine o pravima i dobrobiti Albanaca koji žive u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, kao i da će se nastojati da se Albanci ohrabre da ostanu u tim opštinama.

-Naša je dužnost da i u političkom aspektu, Republika Kosovo u pregovorima, na sastancima sa srpskom stranom uvek postavlja pitanje prava građana u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, uvek vodeći računa o principima reciprociteta – rekao je Aliu.

Sinani je izrazila zadovoljstvo zbog posete i pozdravila, kako je rekla, praksu koju je uspostavila kosovska vlada da njeni ministri u kontinuitetu dolaze u posete.

-Konačno, posle mnogo prepreka od strane državnih organa, naš prijatelj, naš brat iz Preševa, došao je u posetu opštini Preševo – rekla je Sinani.

Po njenim rečima, posete kosovskih ministara, pored produbljivanja saradnje “albanskih lidera u Preševskoj dolini sa vlašću Kosova, služe i za podizanje svesti o pitanju Albanaca u te tri opštine”.

Aliu je u Preševu dočekan crvenim tepihom i zastavom Albanije na zgradi opštine.

Nakon Preševa, uputio se u Bujanovac na sastanak sa predsednikom opštine Nagipom Arifijem.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *