Zarije Mitić: Sajam pčelarstva u martu

Piše: D.Stošić

Bujanovac, 2. februar 2022. –  Multietničko udruženje pčelara “Polen 2012”, pod pokroviteljstvom Opštine Bujanovac, u nedelju 13. marta organizuje 6. Međunarodni sajam pčelarstva sa prodajnom izložbom pčelarske opreme i proizvoda od pčela, poručuju iz ovog udruženja.

Međunarodni sajam pčelarstva, pod nazivom “Pčela ne poznaje granice”, biće održan u Sportskoj hali “Mladost”, sa početkom u 8 sati.

Zarije Mitić

– Na prošlogodišnjem sajmu imali smo 47 izlagača, kako pčelarske opreme tako i meda. Očekujem da će ove godine biti približno isti broj, a možda i više – kaže Zarije Mitić, predsednik udruženja.

Dodao je da su dolazak potvrdili pčelari iz Srbije, Severne Makedonije, Bugarske, Kosova i Albanije, a da se očekuje potvrda dolaska pčelara iz Grčke.

Uz poziv svim zainteresovanima da posete sajam pčelarstva, Mitić je podsetio na poštovanje mera za sprečavanje širenja korona virusa.

– Radi sigurnosti svih nas, obavezno je nošenje maski i držanje distance. Ima dovoljno vremena da se svaki štand sa izloženim proizvodima pogleda, bez pravljenja velikih gužvi – poručio je Mitić.

Na teritoriji opštine Bujanovac ima 189 pčelara i oko 9300 košnica.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *