Šćiprim Arifi: Kamberi me je lažno prijavio Višem tužilaštvu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 7. februar 2022. Više javno tužilaštvo (VJT) u Nišu odbacilo je krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja protiv Šćiprima Arifija, nekadašnjeg predsednika opštine Preševo i lidera stranke Alternativa za promene.

Arifi kaže da su prijave bile političke motivisane, a da su u Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije VJT stigle iz Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija i Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmija Mustafe.

Udruživanjem u koaliciju ove dve partije su sa vlasti u Preševu smenile Arifijevu Alternativu posle izbora prošle godine.

-Ovo je rezultat anonimnih prijava iz ekonomsko-političkog konglomerata PDD-DPA , kojima su želeli da mene ukaljaju i opravdaju korupciju koju su oni činili kada su ranije bili na vlasti, ali i sada – naveo je Arifi uz objavu Rešenja o odbačaju prijave protiv njega.

Krivična prijava je podneta zato što je šef Alternative 2016. godine kao predsednik opštine putovao u Tiranu sa još devetoro zaposlenih u lokalnoj samoupravi.

-Iako se radilo o putovanju koje nema veze sa njegovom funkcijom, pa je naknadom troškova koji su mu isplaćeni pribavio sebi korist, a na štetu Opštine Preševo – navodi se u prijavi.

Međutim, Tužilaštvo je utvrdilo da je Arifi išao u Albaniju kako bi prisustvovao konferenciji o osnivanju Zajednice albanskih opština u regionu  i da nema krivičnog dela u tom postupku.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *