Osmani traži jedinstvo albanskih stranaka u Srbiji

Bujanovac, 10. februar 2022. Kosovska predsednica Vjosa Osmani pozvala je na ujedinjenje albanskog političkog faktora u Preševskoj dolini, rekao je predsednik bujanovačke Skupštine Enver Ramadani posle sastanka sa Osmani u Prištini.

-Predsednica Osmani je pozvala političke predstavnike u Dolini da sarađujemo i ujedinimo se jer smatra da je to jedini način da obezbedimo pravilan tretman problema Albanaca u Dolini. Takođe je ponovo potvrdila svoj stav i stav svih institucija zemlje da će se Albancima u Dolini pružati kontinuirana podrška – naveo je Ramadani posle jučerašnjeg susreta.

Dodao je da je Osmani istakla da u svim susretima sa međunarodnim predstavnicima “u kontinuitetu pokreće pitanje Doline, u cilju internacionalizacije problema Albanaca u Preševskoj dolini”.

-Ja sam se zahvalio na doprinosu kosovskih institucija Preševskoj dolini. Takođe sam zahtevao da se Preševska dolina nađe u agendi Republike Kosovo i da zajedničkim angažovanjem radimo na poboljšanju položaja Albanaca – objavio je Ramadani na Fejsbuku.

U delegaciji iz Bujanovca, koju je primila kosovska predsednica,  bili su i odbornica dr Afrodita Mustafa, sekretar Skupštine Nermine Aliji Ademi i šef kabineta predsednika Skupštine Fisnik Beluli.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *