Sat skuplji od “poršea” zaplenjen na Preševu (Foto)

Bujanovac, 10. februar 2022. – Automobil “porše” i ručni sat marke “patek fillip”, čija je vrednost procenjena na 115.000 evra, zaplenjeni su na graničnom prelazu Preševo u sredu, 9. februara.

Vrednost 115.000€

Kako navode iz Uprave carina, iako su i vozač i njegov saputnik rekli da nemaju da prijave ništa za carinsku kontrolu, pregledom je utvrđeno drugačije.

“Na levoj i desnoj ruci vozača pronađena su dva ručna skupocena sata marke “Patek Philippe” i “Roleks” za koje putnik nije posedovao nikakvu prateću dkumentaciju, iako je reč o robi velike vrednosti”, navode iz Uprave carina.

Dodaju da je zbog neprijavljivanja ručnog sata “patek fillip” pri ulasku u Srbiju, čija je vrednost procenjena na 115.000 evra, privremeno oduzet i automobil “porše carrera”, jer vrednost robe prelazi jednu trećinu vrednosti prevoznog sredstva koje se koristilo za prevoz robe.

Vozač je prvostepenom presudom Prekršajnog suda u Preševu kažnjen sa 150.000 dinara i oduzimanjem robe, a ako nakon žalbe odluka ne bude preinačena, i sat i automobil će biti izloženi javnoj prodaji u Carinarnici Niš, navode iz Carine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *