fbpx

Bujanovčanin Ajvanko Ismailović objavio roman „Vrtlog strasti“

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 15. februar. 2022. – Mladi bujanovački pisac Ajvanko Ismailović napisao je knjigu “Vrtlog strasti” čija je promocija održana u ponedeljak u Bujanovcu.

– Reč je o proznom delu koje prati život Amila, glavnog junaka, i njegove ljubavi, tugu, mladalačka nesnalaženja, ali i dileme kroz koje inače jedan mlad čovek prolazi – rekao je za Bujanovačke Ismailović.

Ovaj dvadesetčetvorogodišnji Bujanovčanin ljubav prema pisanoj reči, kako kaže, osetio je u srednjoj školi i od tada su svet slova i stiha njegov svet.

– Kada pišem, osećam se najlepše i najbolji način za čoveka da izrazi ono što oseća jeste pisana reč. Ovaj roman je i svojevrsna poruka za mlade iz romske zajednice da se okrenu knjizi i čitanju – kaže mladi pisac.

Svoj prvi roman pisao je skoro godinu dana verujući da će ostaviti dobar utisak na publiku.

Nada se da će roman biti preveden i na romski jezik.

Na promociji su govorili Bejtula Mustafi, predstavnik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, direktor bujanovačke biblioteke “14. novembar” Ekrem Džemaili, ispred Romskog humanitarnog centra Šukrija Demirović, kao i Snežana Miloševič, urednica i lektor knjige.

Izdavač knjige je Romski humanitarni centar iz Bujanovca, a štampana je u tiražu od 300 primeraka.

Štampanje knjige su sufinansirali Nacionalni savet romske nacionalne manjine, Koordinaciono telo Vlade RS i Opština Bujanovac.

Ajvanko Ismailović, pored proze piše i poeziju, a veliku inspiraciju za svoj rad i pisanje nalazi u svom rodnom Bujanovcu gde živi sa porodicom.

 

 

 

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *