Pera Batinic i u 81. godini prenosi fudbalsko znanje dečacima

Bujanovac, 22. februar 2022. – Legendarni bujanovački fudbalski trener Petar Batinić i u svojoj 81. godini trenira mlade i uči ih veštinama najvažnije sporedne stvari na svetu.

Ovaj osvedočeni ljubitelj i vrsni poznavalac fudbala, trenerskim poslom je počeo da se bavi davne 1969. godine i brojne generacije mladih Bujanovčana su stasale pod njegovom trenerskom palicom.

U svet fudbala uveo je generacije fudbalera iz bujanovačkog BSK-a, Hajduka iz Preševa, Sinđelića i Talenta  iz Levosoja, ali i vranjskog fudbalskog kluba Jumko, piše Nikola Tasić na Fejsbuk grupi “Mi Bujanovčani”.

Predvodnik je mnogih radnih akcija u Bujanovcu i okolini, ali i organizator brojnih manifestacija.

Sa pojedinim velikanima jugoslovenskog fudbala je i privatno bio prijatelj, a njegovi uzori iz sveta fudbala su bili Miljan Miljanić i Ante Mladinić.

Karijeru nastavnika Petar je započeo u selu Pečenjevce kod Leskovca i nakon pune 42 godine završio u svom rodnom mestu, u Osnovnoj školi “Branko Radičević” u Bujanovcu.

Bio je strog, ali pravedan nastavnik i mnoge generacije i danas pričaju sa poštovanjem o nastavniku Perici.

Petrov otac, Đura Batinić je 30-tih godina prošlog veka, iz ličkog sela Donje Ploče kraj Gospića u Hrvatskoj, došao u Bujanovac kao žandarmerijski narednik kumanovskog i preševskog sreza, koji zbog rata napušta tadašnju Kraljevinu Jugoslaviju i odlazi u Englesku.

Njegova majka Zorka poreklom je iz poznate bujanovačke familije Dejković, čiji je otac Milan Dejković bio prvi poštar u Bujanovcu po završetku Drugog svetskog rata.

 

Petar Batinić je osnovnu školu  završio u Bujanovcu, petogodišnju učiteljsku školu u Vranju, a Fizičko-trenerski fakultet (DIF) u Beogradu.

Svoje penzionerske dane provodi sa porodicom u Bujanovcu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *