Info Vranjske: Pozorište posthumno tužilo Sašu Stojkovića Babačka

Bujanovac, Vranje, 23. februar 2022.- Pozorište „Bora Stanković“ Vranje tužilo je preminulog urednika portala InfoVranjske.rs i glumca teatra Sašu Stojkovića Babačka,  više od dva meseca nakon njegove smrti i u tužbi potražuje da se vrati novac koji mu je isplaćen na ime otpremnine, navodi se u saopštenju portala InfoVrajske koje prenosimo:

Smatramo da je ovo još jedan klasičan pokušaj zastrašivanja medija u Vranju od strane vladajuće stranke i njihovih predstavnika u vlasti.

Činjenica da tužba dolazi dva meseca nakon smrti urednika  jedinog nezavnisnog portala u ovom kraju, InfoVranjske.rs, iako je više od godinu dana postojala mogućnost da Pravobranilaštvo tu tužbu pošalje, jer je Stojković pre smrti radio u Pozorištu, govori u prilog našoj tvrdnji da je reč o pokušaju pritiska na jedan mediji koji na žalost mnogih i nakon smrti njegovog urednika nastavio da živi.

Stojković, tužba pose smrti

Tužba je naslovljena na samog Sašu Stojkovića, ali kao nasledik njegove imovine na ročište na sudu se poziva  njegova supruga Suzana Stojković, iako nikakva potraživanja od strane Pozorišta nisu postojala, jer je na sudu rešeno kada je Saša Stojković vraćen na posao, da ne postoje dugovanja sa nijedne strane.

Stav portala je da ovo nije nikakva slučajnost, i da nije moguće da je Stojković tek sada došao na red za tužbu, već da je ovo jasna poruka i neka vrsta opomene pred izbore koji će se održati 3. aprila.

Kada ste već tužili pokojnog Stojkovića, predlažemo da pravosudnu revnost pokažđete i na slučaju, kada je isti taj sada pokojni Stojković  tužio  Srspku naprednu stranku, kada su lokalni predstavnici ove političke opcije na najgori mogući način govori o uredniku medija u Vranju iznoseći javno gnusne uvrede.

Nakon toga, možemo da pokrenemo pitanja javnog izvinjenja koje SNS duguje Stojkoviću, a koje je naložila poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

Portal InfoVranjske.rs nikada, ali nikada neće prestati sa svojim radom zato štoi to želi ili pokušava bilo koja politička opcija, jer mi radimo u interesu naših čitalaca a ne političkih stranaka.

Mi naš put znamo i nećemo odustati od ideje preminulog Stojkovića, nećemo odustati od ideje profesionalnog i nezavisnog izveštanja građana Vranja, jer je za razliku od vas koji pokušavate da brojnim pritiscima sakrijete svoj nerad, nama je do istine jako stalo.

Na kraju verujemo u pravosudni sistem ove države, pa i u apsurdnom slučaju kada neko dozvoli sebi da tuži mrtvog čoveka, jer mu očigledno i mrtav smeta




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *