U Opštini ne demantuju da je konkurs za zapošljavanje namešten

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 25. februar 2022. Niko od najbližih saradnika predsednika opštine Bujanovac Nagipa Arifija nije demantovao navode da je konkurs za dva radna mesta u Opštinskoj upravi namešten i da će posao za stalno dobiti Arifijev brat.

Priliku da demantuje i poziv da prokomentariše nezvanične informacije o još jednom fingiranom konkursu Bujanovačke su uputile šefu kabineta predsednika opštine Saliju Salihiju, ali on nije odgovorio.

Načelnik Opštinske uprave Nasim Redžepi, koji je potpisao tekst konkursa objavljen 21. februara, takođe nije odgovorio na pitanje da li je i ovaj konkurs namešten, a mesta već rezervisana za Arifijeve ljude, od kojih mu je jedan brat.

Bujanovačke su u četvrtak objavile saznanja od izvora iz Opštine da će posao vozača na neodređeno vreme u Opštinskoj upravi sigurno dobiti Arifijev brat.

Za mesto poreskog inspektora navodno figuriraju dve kandidatkinje – jedna je supruga Rahima Rahimija, odbornika iz Arifijeve Demokratske partije, a za drugu kod predsednika opštine lobira njegov blizak saradnik iz Opštinske uprave, a istovremeno i član opozicione koalicije oko Srpske napredne stranke (SNS).

Opštinska uprava je i u decembru otvorila jedan konkurs za popunjavanje radnih mesta, a za koji se ispostavilo da je bio puka formalnost kada je u januaru posao dobio član Arifijeve familije, kao što su Bujanovačke i najavljivale da će se desiti.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *