Čitaoci: Beograd i ne zna gde je Bujanovac

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 28. februar 2022. – Većina građana Bujanovca i okoline smatra da fabrika Gumoplastika i kllanica Jugokop neće ponovo raditi i pored više obećanja iz vrha države. O odnosu centralne vlasti prema opštini dominantan je stav da Bujanovac ne postoji za Beograd, pokazuju rezultati ankete našeg portala “Kakav je odnos Beograda prema Bujanovcu”.

Na pitanje “Kako biste ocenili odnos centralne vlasti prema Bujanovcu”, skoro 78 procenata od pedesetak anketiranih smatra da “Bujanovac ne postoji za Beograd”, dok se njih 16 odsto izjasnilo za odgovor “nedovoljno zainteresovan”.

Mali deo ispitanika (4,5 %) je odnos centralne vlasti prema Bujanovcu ocenio kao odličan.

Nezadovoljni odnosom na relaciji centralna-lokalna vlast, građani Bujanovca ništa dobro nisu imali da napišu o Beogradu, a kritike na račun lošeg odnosa, kako pokazuje mišljenje anketiranih, posledica su politike, nedostatka saradnje sa lokalnom vlašću i nedostatak pomoći u privlačenju investicija.

“Loše je sve, Bujanovac je otpisan”, glasi jedan od komentara.

“Ekonomska i politička ravnodušnost. Jedna bezobzirnost prema građanima svih etničkih grupa koja se u 21. veku ni sa čim ne može porediti”, navodi učesnik u anketi.

Među komentarima u rubrici “Napišite šta je dobro u odnosu Beograda prema Bujanovcu?” dominira “Ništa”.

“Ništa. Oni i ne znaju da se nalazimo na teritoriji Srbije”, kaže čitalac.

Na pitanje o prioritetima u odnosu Beograda prema Bujanovcu, većina naših čitalaca se opredelila za otvaranje radnih mesta (34, 6%), dok je za investicije i nacionalni program glasalo po 13,6 odsto ispitanika.

Da su neophodne i investicije i nova radna mesta i nacionalni program smatra 20,4 odsto Bujanovčana.

Na pitanje “Da li verujete da će Jugokop i Gumoplastika ponovo početi da rade”  negativno je odgovorilo 93 odsto anketiranih.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *