Naš grad dobija simbol: I mi volimo Bujanovac

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 1. mart 2022. – Bujanovčani će uskoro dobiti simbol sa imenom grada, koji će, prema najavama, biti postavljen na gradskom trgu.

Trendu postavljanja ukrasnih naziva gradova priključio se i Bujanovac, a prema rečima Nagipa Tašija iz Velikog Trnovca, inicijatora ideje, simbol će biti instaliran na gradskom trgu sa čime su se složili i nadležni iz opštinske uprave.

– Centralno mesto u predloženom simbolu imena grada zauzima slovo B u obliku srca. Osmišljen je tako da iskazuje ljubav prema gradu. Ono što je negde bila želja jeste da  simbol bude neutralan i prihvaćen od svih građana koji ovde žive, bez obzira na naciju kojoj pripadaju – rekao je za naš portal Taši.

Zbog multietničnosti grada, kako kaže, simbol zapravo predstavlja težnju da se neguje zajedništvo i jedinstvo.

– Crvena je bolja ljubavi, a bela boja mira i to je negde poruka koju ovim simbolom šaljemo svim našim građanima, ali i ljudima koji će ubuduće posećivati Bujanovac – dodao je on.

Od inicijative do realizacije je proteklo više od godinu dana i nakon brojnih predloga, maketa simbola Agona Ademija, ekonomiste i profesora engleskog jezika, koji živi i radi u inostranstvu, privukla je najveću pažnju javnosti.

Nagip Taši, pedesetogodišnji radnik u Domu kulture u Bujanovcu i pokretač ovog projekta,  veliki je ljubitelj umetnosti. Svoje slobodno vreme provodi izradom mozaika od drveta, a nedavno je u Prištini imao izložbu na kojoj je predstavio svoje radove.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *