Poljoprivrednici negoduju zbog zabrane točenja goriva van rezervoara

Bujanovac, 12. mart 2022.- Brojni čitaoci našeg portala iz bujanovačkih sela javljaju nam se zabrinuti zbog vladine Uredbe o zabrani točenja goriva van rezervoara uoči prolećne setve.

Ako traktorom i može da se dođe do benzinske pumpe, što će svakako stvoriti velike gužve, pitaju se kako da obezbede gorivo za druge mašine kao što su kultivatori, freze ili motorne testere.

Jedna naša čitateljka iz okoline Bujanovca daje originalnu ideju:

– Njive ćemo orati kolima, ništa nam drugo ne preostaje. Drugo rešenje je da se vratimo pola veka unazad pa da upregnemo krave i volove, kaže ona.

Pozdravlja odluku da se cena dizela ne menja za poljoprivrednike, ali pita kako da dodje do goriva ako je zabranjeno točenje u burad i kante.

Slično reaguju i ostali naši čitaoci.

Neki priznaju da im traktori nisu registrovani i tehnički ispravni za dolazak u grad jer ih koriste samo na njivama.

-Drugi problem je trošak, Bujanovac je razuđena opština a pumpe se nalaze samo u gradu do koga iz nekih sela u jednom pravcu ima i 40 kilometara. Koliko dugo onda moram da putujem i koliko nafte da potrošim, ispada da nemam nikakve koristi od fiksne cene nafte, jada se čitalac.

Kako smo ranije pisali, cene dizela i benzina usklađivaće se svakog petka, dok će nafta za poljoprivrednike ostati fiksna na 179 dinara po litru.

Trenutna u slobodnoj prodaji je 176,31 dinar za bezolovni benzin, a evro dizel iznosi 187,74 dinara.

Goriva na pumpama u gradu ima, ali su proteklih dana zabeležene velike gužve.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *