fbpx

Domu zdravlja nedostaju vozači i medicinsko osoblje, Đerlek najavio pomoć

Bujanovac, 14. mart 2022. – Bujanovačkom Domu zdravlja fali i zdravstveni kadar i pomoćno-tehničko osoblje, prvenstveno vozači i to je bila glavna tema razgovora direktorke ustanove dr Daliborka Pavlović sa državnim sekretarom u Ministarstvu zdravlja Mirsadom Đerlekom.

Đerlek je posetio Dom zdravlja u Bujanovcu nakon što je prisustvovao sastanku povodom druge runde dijaloga o Planu od 7 tačaka o integraciji Albanaca u državne institucije.

Prema rečima direktorke Pavlović, sa državnim sekretarom su razgovarali o rešavanju problema sa manjkom vozača, o prijemu novih zdravstvenih radnika i dobijanju nove opreme.

– Bujanovac je najudaljenija opština u odnosu na tercijalne nivoe, pa kad jedan od vozača krene prema Beogradu sasvim je sigurno da ga celog dana neće biti. I upravo smo takve stvari predočili državnom sekretaru, odnosno Ministarstvu. Trenutno se problem manjka vozača rešava angažovanjem na određeno vreme u čemu nam pomaže Opština Bujanovac – dodaje dr Pavlović.

Prijemom 20 zdravstvenih radnika 2020. godine, kako je istakla, taj problem je rešen na kraće staze, ali je ponovo došlo do prirodnog odliva zbog odlaska u penziju, tako da će svakako značiti i prijem novog zdravstvenog kadra.

– Nadamo se da će ministarstvo pozitivno odgovoriti na naše zahteve – kaže direktorka.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *