Vučić: Ubeđujem turskog investitora da otvori fabriku u Bujanovcu

Bujanovac, Vranje, 14. mart 2022. (Foto Vranjenews)- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Vranju kako ubeđuje turskog investitora da otvori fabriku u Bujanovcu i Trgovištu.

Vučić je danas u Vranju gde je turska kompanija Teklas automotive otvorila fabriku u kojoj će u početku raditi 320 radnika, a u narednim godinama biće zaposlenoukupno 1.500, prenosi Vranjenews.

Ta kompanija u tri pogona autodelova u Vladičinom Hanu, otvorena pre šest godina,zapošljava oko 1.200 radnika, a u fabrici u Vranju je zaposlila bivše radnike italijanskog Geoksa, koji je napustio Srbiju, rečeno je prilikom obilaska pogona u Vranju.

Vučić je kazao da su zarade u Teklasu od 50 odsto do duplo veće nego što su bile u Geoksu koji je zapošljavao 1.200 ljudi.

„Nemački Haiks i turski Teklas zaposliće više od 2.200 radnika“, rekao je Vučić.

Vučić je zajedno sa ambasadorom Turske i vlasnikom Teklasa zasadio drvo u krugu fabrke.

Na pitanje novinara kako komentariše to što pojedini u kampanji ismevaju ekonomske uspehe Srbije, Vučić je rekao da se ljudi koji rade u novim fabrkama „sigurno tome ne smeju, već su zadovoljni što imaju posao“.

„Uprkos svima koji su govorili kako nećemo uspeti i kako je samo teško, najradosniji sam kada vidim zadovoljne i najsmejane ljude“, naglasio je Vučić.

Vučić će u ponedeljak u 16 časova održati miting u Vranju kao kao predsednički kandidat Srpske napredne stranke (SNS) i nosilac liste Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *