Kamberi: Ovakva opozicija ne može da pobedi Vučića

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 15. mart 2022. Predvodnik liste albanskih stranaka za parlamentarne izbore “Koalicija Albanaca Doline” Šaip Kamberi ocenio je da neorganizovana i bezidejna opozicija, kako je nazvao, ne može da ugrozi pobedu Aleksandra Vučića na izborima 3. aprila.

Šef Partije za demokratsko delovanje (PDD) i poslanik u prošlom sazivu Narodne skupštine kaže da je uveren da je Vučićev zenit prošao, ali da opozicija ipak nema šanse na ovim izborima.

-Mislim da njegovu pobedu ne može da ugrozi neorganizovana opozicija, koja nema konkretnu platformu ideja o budućnosti Srbije, opozicija koja sa još većim nacionalizmom pokušava da pobedi Vučića nacionalistu. Dakle, iako su ekološki protesti, koji su održavani u Srbiji pre nekoliko meseci, pokazali pad Vučićeve popularnosti, njegova pobeda nije ugrožena, bar ne na ovim izborima – rekao je Kamberi za Albanian Daily News.

Svoju kandidaturu za još jedan mandat u parlamentu Kamberi je obrazložio obavezom da nastavi političku borbu za ravnopravnost i prava Albanaca.

-Podrška na koju sam svuda nailazio zbog načina na koji sam predstavljao Albance u prošlom mandatu inspirisala me je da zatražim još jedan mandat. Nove geopolitičke okolnosti prema kojima Srbija treba da se pozicionira, ako ne sada, svakako posle 3. aprila, mogu biti  šansa u našoj pravednoj borbi za jednakost, slobodu i društveno blagostanje – kaže Kamberi.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *