Ponoš i Marinika u Vranju: Stop mržnji i podelama koje pravi Vučić

Bujanovac, Vranje, 17. mart 2022. (foto Vranjenews) – Kandidat za predsednika Srbije ujedinjene opozicije Zdravko Ponoš poručio je na predizbornom skupu u Vranju da treba prekinuti podele unutar zemlje do kojih dovodi Aleksandar Vučić “svojom bahatošću i nestabilnim ponašanjem”.

-Nisu krivi oni građani koji su glasali za naprednjake, već je zadatak svih nas da sa njima razgovaramo i prekinemo dalje podele – rekao je Ponoš, kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije, prenosi Vranjenews.

Pred okupljenim građanima on je Vučića ponovo pozvao na tv duel.

-Ponavljam poziv na TV duel kako bih Vučiću olakšao poslednje dane njegovog mandata i kako nam ne bi više poručivao da će da se besi – rekao je Ponoš.

Nosilac liste ujedinjene opozicije za parlamentarne izbore Marinika Tepić kazala je da posle izbora 3. aprila „mora biti primenjen princip lustracije, kako za institucije, tako i za pojedince“.

-Najjača batina ovog režima partije i bratije je medijska propaganda. Za nas je to televizija Pink, koja predstavlja fabriku zla, kao i televizija Hepi. Garantujem da ove televizije, kao i sve fabrike i mašinerije zla i mržnje, neće imati nacionalnu frekvenciju posle izbora – rekla je Tepić.

Naglasila je da Vranjanci sami veoma dobro znaju kako žive.

Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke i treći na listi „Ujedinjeni za pobedu Srbije“, kazao je da će se „ispitati sumnjive privatizacije, ugovori i kako će biti oduzeta nelegalno stečena imovina, kako nikome više u Srbiji ne bi palo na pamet da radi nešto slično“.

-Novac od korupcije i oduzete imovine vratićemo narodu i uložićemo i u razvoj nerazvijenih područja. Više od milijardu evra godišnje se odlije kroz korupciju u džepove lopova iz vlasti – rekao je Aleksić.

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović poručio je da je obaveza svih „da na putu ka pobedi pružimo ruku onima koji tvrde da su svi isti i da nema za koga da se glasa“.

Poručio je da na skupovima opozicije nema nikoga ko je tu došao po naredbi i pretnjama da će izgubiti posao ukoliko ne uđe u autobus.

Po završetku skupa neki od gostiju iz Beograda, među njima i Marinika Tepić, potpisali su Narodnu inicijativu za zabranu istraživanja i iskopavanja litijuma i bora na čitavoj teritoriji Srbije za koju potpise u Vranju prikupljaju aktivisti pokreta Kreni-promeni.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *