Onlajn licitacija robe zaplenjene na carini

Bujanovac, 23. mart 2022. – Prva elektronska licitacija robe zaplenjene na srpskim granicama biće održana 30. marta, a prijave za e-licitaciju su već počele, saopštila je Uprava carina Srbije.

– U skladu sa idejom potpune digitalizacije poslovanja, Uprava carina uvodi novi način prodaje trajno oduzete robe i to isključivo putem interneta – navode iz Uprave carina.

Firmirani skupoceni satovi, mobilni telefoni, projektori, razne ženske tašne, ali i oprema za plivanje i surfovanje, deo su zaplenjene i trajno oduzete robe koju će Uprava carine staviti na javnu e-licitaciju.

Za pojedine predmete mogu da licitiraju samo firme i preduzetnici, dok za kupovinu muškog ručnog sata  marke “Hublot Bing Bang” sa početnom cenom od 885.000 dinara, ili mobilnog telefona ajfon 7 koji novog vlasnika traži za 12.000 dinara, mogu da licitiraju i građani.

Svi zainteresovani za učešće na prvoj e-licitaciji mogu već da se prijave na sajtu Uprave carina gde su dostupni i opšti uslovi prodaje robe, kao i korisničko uputstvo, stoji u saopštenju.

Rok za prijavljivanje potencijalnih učesnika za prvu elektronsku licitaciju i uplatu kaucije za učešće je petak 25. mart 2022. godine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *