Građani traže od nadležnih da pronađu vozača koji je kolima vukao vezanog psa u Bujanovcu (Video)

Bujanovac, 28. mart 2022. – Video snimak Bujanovačkih, na kome se vidi pas vezan za automobil u pokretu, izazvao je brojne komentare na našoj FB stranici kojima se, najblaže rečeno, osuđuje postupak vozača automobila a od nadležnih u tužilaštvu i policiji traži da identifukuju vozača jer se radi o krivičnom delu.

I, zaista, jezivo deluje snimak bespomoćne životinje koja cvili dok se vuče po asfaltu i kod svakog normalnog čoveka ne može izazvati ništa drugo osim osećanja besa i tuge.

Snimak koji nam je poslao čitalac napravljen je u nedelju (27. mart 2022.) kod kružnog toka na ulazu u Bujanovac, a u FB komentarima može se videti i slika na kojoj se vide tablice automobila.

Snimak smo objavavili u nedelju uveče, a posle toga na redakcijsku adresu stiglo je i nekoliko anonimnih mejlova, u kojima se od nas zahteva da uklonimo snimak, uz najblaže rečeno čudna objašnjenja:

„Poštovani, povodom snimka iz Bujanovac. Radi se o porodičnom psu koji je usled selidbe nestao, pas je jutros nađen i usled nedostaka načina za bolji transport u tom momentu nađeno ovako  ne baš humano rešenje. Snimak deluje uznemirujuće međutim zaista nije tako, pas je na sigurnom i nije maltretiran niti povređen. Nadam se da postoji mogućnost da se snimak ukloni jer zaista pas nije povređen niti je to bila namera“, piše u mejlu koji je verovatno poslao vozač automobila.

Naravno, snimak je i dalje dostupan na našoj FB stranici (kao i u ovom tekstu), i on može poslužiti Tužilaštvu i policiji jer je zlostavljanje životinja krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti, i za koje je zaprećena novčana ili kazna zatvora do 2 godine.

Policija i tužilaštvo su, dakle, u obavezi da reaguju a prijavu protiv počinioca može da podnese svaki građanin.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *