Maskenbal u vrtiću (foto)

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 1. april 2022. – Bujanovački dečiji vrtić “Naša radost” i ove godine je obeležio Međunarodni dan šale – 1. april tradicionalnim maskenbalom u kome su učestvovali mališani sa svojim vaspitačicama.

Glavni vaspitač u predškolskoj ustanovi Biljana Trajković rekla je za Bujanovačke da je isprva planirano da ovogodišnji maskenbal bude u dvorištu vrtića, ali da je zbog nepovoljnih vremenskih prilika organizovan u sali.

– Roditelji kostimiraju decu uz pomoć vaspitača, a uz pesmu i igru naši maskirani mališani, bar na jedan dan oživljavaju svoje junake – kaže Trajković.

Princeze, vile, betmeni, spajdermeni, kauboji, astronauti i razni drugi likovi iz crtanih i drugih filmova prošetali su dečijim vrtićem.

Petogodišnji Ilija Nasković danas je nastupao u liku Džokera, a u izradi kostima pomogla mu je njegova mama Jovana.

Godinu dana mlađa Mitra Mitić je među svojom družinom uvela malo reda u ulozi policajke, dok je Aleksa Protić izabrao kostim Petra Pana, nestašnog dečaka koji može da leti i nikada ne stari.

– Maskenbal izaziva euforiju kod dece, imaju razne ideje, a ono na čemu mi vaspitači insistiramo je da roditelji sa decom sami iskreiraju i naprave kostim, akcenat je na kreativnosti dece i roditelja i evo danas imamo i decu sa šivenim kostimima – kaže vaspitačica Suzana Lazarević.

Tradicionalni maskenbal organizovan je i u područnim odeljenjima ove predškolske ustanove.

Video snimak nismo u prilici da objavimo zato što je jedan roditelj čije se dete vidi na snimku to zabranio.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *