fbpx

Mustafa: Slaba izlaznost zbog velikog broja Albanaca u inostranstvu

Bujanovac, 5. april 2022. – Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa ocenio je da su razlozi za slabu izlaznost Albanaca na parlamentarne izbore 3. aprila odsustvo velikog broja građana koji rade u inostranstvu i nezainteresovanost za  politiku. Zbog ovoga će Albanci najverovatnije ostati bez predstavnika u Skupštini Srbije, s obzirom da su obe albanske koalicije ispod cenzusa nakon više od 97 odsto obrađenih biračkih mesta.

– Glasalo je 12.000 Albanaca od 60.000 onih koji imaju pravo glasa tako da je mali broj Albanaca izašao na izbore – rekao je Mustafa za kosovske medije.

Po nezvaničnim podacima, u opštini Bujanovac je na parlamentarnim izborima glasalo oko 35 odsto građana sa pravom glasa, dok je na predsedničkim izlaznost manja.

Mustafa kaže veliki broj građana radi u inostranstvu, ali i da je određeni broj pripadnika albanske manjine poprilično ravnodušan prema politici.

– To je sve uticalo na izlaznost, ali i u prošlosti je izlaznost bila veoma mala – istakao je Mustafa.

Mustafa je podsetio da je albanski politički faktor ove godine izašao na izbore na dve odvojene liste, jer nije mogao da postigne konsenzus oko jedinstvenog nastupa.

Mustafa kaže i da pojedini Albanci u Medveđi nisu mogli da glasaju zbog pasivizacije adrese.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.