OIK odbio Kamberijevu koaliciju da se ponove izbori u Zarbincu i Velikom Trnovcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 7. april 2022. Opštinska izborna komisija (OIK) u Bujanovcu odbila je oba zahteva Koalicije Albanaca doline (KAD) za poništavanje glasanja  na dva biračka mesta – u selu Zarbince i u Velikom Trnovcu, saznaju Bujanovačke od izvora u komisiji.

Do odbijanja zahteva albanske koalicije došlo je preglasavanjem među članovima proširenog sastava OIK, koji čine predstavnici izbornih lista koje su učestvovale na izborima, kao i članova komisije u stalnom sastavu.

Protiv prihvatanja zahteva i samim tim ponavljanja parlamentarnih izbora bilo je 12 članova komisije.

Predvodnik liste KAD Šaip Kamberi rekao je danas da očekuje da će parlamentarni izbori u opštini Bujanovac biti ponovljeni na dva biračka mesta, što bi značilo novu šansu za albansku koaliciju da dobije još oko 300 glasova, koliko u ovom trenutku nedostaje za osvajanje bar jednog poslaničkog mandata.

Kao razlog za poništavanje glasanje u Zarbincu iz koalicije su naveli da je ovo biračko mesto zatvoreno pre 20 časova, dok su za biračko mesto broj 6 (škola Muharem Kadriu) u Velikom Trnovcu naveli da ispravnost glasačke kutije nije utvrđena u skladu sa zakonom, odnosno u prisustvu prvog birača.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *