Porodica sumnja da je muftija Zukorlić otrovan

Bujanovac, 11. april 2022. ((foto SPP) – Usame Zukorlić, predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP), na čijoj je izbornoj listi za parlamentarne izbore Bujanovčanin Adem Salihi, rekao je da porodica ima osnovanu sumnju da je njegov otac i osnivač stranke muftija Muamer Zukorlić otrovan.

On je na vanrednoj konferenciji za novinare održanoj u nedelju izjavio da je prošlo pet meseci i četiri dana od smrti akademika muftije Muamera Zukorlića i da su ljudi koji su “ostali prisebni” tog dana od muftije uzeli uzorak i da je porodici trebalo više vremena da pronađe adekvatne laboratorije u inostranstvu za neophodna ispitivanja, prenosi N1.

Napomenuo je da su rezultate dobili iz dve nezavisne laboratorije.

Zukorlić je precizirao da je jedna laboratorija utvrdila da postoji visoka verovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima, a da je druga laboratorija zaključila, na osnovu uzorka koji su dobili, da je osoba bila otrovana hranom.

– Istraživanje koje je sprovela porodica je osnov za sumnju da Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću. Zato će porodica pokrenuti istragu na najvišem nivou pred nadležnim pravosudnim organima Srbije radi definitivnog utvrđivanja uzroka smrti – rekao je Usame Zukorlić.

Muamer Zukorlić preminuo je prošle godine. Bio je predsednik Stranke pravde i pomirenja i potpredsednik Skupštine Srbije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *