Formirana Radna grupa za integraciju Albanaca u državne institucije

Bujanovac, 13. april 2022. (foto KT) – Radna grupa za integraciju Albanaca iz Bujanovca, Preševa i Medveđe u državne institucije formirana je u utorak, saopšteno je iz Koordinacionog tela.

-Sastanak je protekao u konstruktivnoj atmosferi uz uveravanje predstavnika svih državnih organa da postoji jaka politička volja za rešavanje svih zahteva u vezi sa integracijom Albanaca u državne institucije, navodi se u saopštenju.

Na prvom sastanku održanom u Beogradu u prisustvu predstavnika državnih institucija i Nacionalnog saveta Albanaca razgovaralo se o planovima, zadacima i delokrugu rada radne grupe.

Kako je najavljeno u radu posebne radne grupe učestvovaće i nezavisni ekspert koji će biti angažovan uz finansijsku podršku Saveta Evrope i Delegacije EU u Srbiji.

Posebnu radnu grupu čine predstavnici Koordinacionog tela i Ministarstava za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, i Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine.

Formiranje radne grupe dogovoreno je početkom marta na drugom sastanku u okviru društvenog dijaloga na temu zapošljavanja Albanaca, o čemu su Bujanovačke pisale.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *