Uskoro signalizacija i „ležeći policajci“ u ulicama kod vrtića u Bujanovcu

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 15. april 2022. – Na ulicama oko dečijeg vrtića u Bujanovcu nema „ležećih policajaca“ i znakova i dok roditelji strahuju za bezbednost svoje dece zbog prebrze vožnje iz Opštine Bujanovac poručuju da je postupak javne nabavke u toku i da će signalizacija biti postavljena u skorije vreme.

– Ranije je brza vožnja bila nemoguća zbog rupa, ali od kako su ulice asfaltirane vozi se prebrzo i ne obraća pažnja na pešake i na decu – kaže jedan od roditelja. 

Iz Opštine kažu da je specifikacija za nabavku materijala i za vertikalnu i za horizontalnu signalizaciju je predata Službi javnih nabavki i proces je u toku.

-U skorije vreme očekujemo ugovore sa dobavljačima. Prvi put ćemo dobiti montažne usporivače brzine i ogledala na oštrim krivinama. Pravilo je da kod svake školske i predškolske ustanove, a posebno kod vrtića, postavimo signalizaciju – kažu nadležni iz lokalne samouprave.

Za postavljanje “ležećih policajaca”, kako su naveli iz Opštine, neophodna je i saglasnost Ministarstva unutrašnjih poslova, što je sledeći korak nakon postupka nabavke.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *