KMF BSK na korak od Druge futsal lige

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 18. april 2022. Futsaleri bujanovačkog KMF BSK slavili su u nedelju uveče u derbiju sezone protiv najvećeg rivala u borbi za plasman u viši rang ekipe Bele crkve iz Kuršumlije rezultatom 2:1.

Puleni trenera Dejana Dodića su ovom pobedom širom otvorili vrata Druge lige i do cilja ih dele još samo tri meča do naslova šampiona Treće futsal lige Istok.

Golove za bujanovački tim postigli su Nemanja Dicić i Aleksandar Stanković.

U fer i sportskoj atmosferi u Bujanovcu domaćini su bili bolji „baš onoliko koliko pokazuje rezultat“, kako kaže trener Dodić.

-Bio je pravi derbi, a mi smo igrali šampionski. Momci su stvarno odigrali sjajan meč i svi do jednog su bili na visini zadatka. Posebno smo ponosni što smo kao klub pokazali šta znači fer-plej i kakvi smo domaćini, što je sve proteklo onako kako dolikuje jednom sportskom događaju i jednom BSK-u – kaže Dodić.

Posle pobede u derbiju BSK se sa 36 bodova osamostalio na prvom mestu na tabeli koje je do ovog kola delio sa timom iz Kuršumlije.

Prvi pratilac sada je Rosulja iz Vlasotinca sa bodom manje i utakmicom više.

Raspored do kraja sezone ide na ruku Bujanovčanima, s obzirom da će sve tri utakmice igrati pred svojim navijačima, a dva protivnika su sa samog začelja tabele, dok je treći gradski rival KMF Zufo.

U narednom kolu BSK igra sa fenjerašem preševskim Lindoretom, koji svoje mečeve kao domaćin igra u Bujanovcu, a potom sledi gradski derbi sa KMF Zufo.

Za kraj u Bujanovac dolazi niški Akademac, pretposlednji tim u ligi.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *