Energetska efikasnost: Od Opštine Bujanovac za zamenu stolarije 140.000, za izolaciju 210.000

Bujanovac, 22. april 2022. Za Program poboljšanja energetske efikasnosti određena su dva modela koja će se sprovoditi u opštini Bujanovac – prvi predviđa zamenu vrata i prozora, postavljanje izolacije, nabavku kotlova, a drugi ugradnju solarnih panela i invertera.

Opštinsko veće usvojilo je pravilnike za oba modela, po kojima će građanima biti raspodeljeno više od 13 miliona dinara.

Bujanovačke su ranije pisale da je Opština Bujanovac za Program dobila 9,3 miliona dinara od Ministarstva rudarstva i energetike, a 4 miliona je obezbedila iz sopstvenih sredstava.

Pravilnikom za prvi model predviđeno je da udeo podsticaja za zamenu vrata i prozora na porodičnim kućama i stanovima bude 50 odsto, a maksimalno 140.000 dinara po prijavi, dok je za postavljanje izolacije maksimalan pojedinačni iznos 210.000 dinara.

Za ugradnju solarnih panela, kako se navodi u pravilniku,  iznos podsticaja ne može da bude veći od 420.000 dinara.

Sve uslove za ostvarivanje prava na podsticaje možete videti OVDE.

Podsetimo, za zamenu stolarije na porodičnim kućama i stanovima uz subvencije iz opštinskog budžeta prošle godine se prijavilo 28 građana, nakon promene Pravilnika i “popuštanja” uslova, a njih 19 je dobilo subvencije.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *