Vaskršnje svečanosti u Bujanovcu (foto&video)

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 26. april 2022. – Izložba najlepše ukrašenih vaskršnjih jaja i likovnih radova na temu Vaskrsa, održana je u ponedeljak na gradskom trgu u Bujanovcu uz bogat kulturno-umetnički program i veliki broj posetilaca.

Na platou ispred bujanovačkog Doma kulture posetioci su uživali u izloženim likovnim radovima učenika osnovnih škola i prelepim dekoracijama sa Uskršnjim motivima.

Učenici veronauke su oslikavali jaja i crteže uz pomoć svojih učitelja, a najbolji likovni radovi i najlepše oslikana jaja su nagrađeni.

Za najlepše ukrašeno vaskršnje jaje nagrade su dobili Petra Tomić, Ena Dabetić, i Stefan Ristić, učenici Osnovne škole “Branko Radičević” u Bujanovcu, dok su Nina Milković, Filip Nedeljković i Lena Stojiljković iz OŠ „Vuk Karadžić“ u Levosoju izvojevali pobedu u kategoriji najlepši likovni rad na temu Vaskrsa.

Besedom o Hristovom Vaskrsenju, manifestaciju koja se po 13. put organizuje na drugi dan Uskrsa, otvorio je protonamesnik Mićo Zelenović.

Recitalima, pesmama o Uskrsu i folklorom, đaci bujanovačkih škola su se na dostojan način predstavili posetiocima.

Tradicionalna manifestacija održana je pod pokroviteljstvom bujanovačkog Doma kulture “Vuk Karadžić” u saradnji sa OŠ “Branko Radičević”, OŠ “Vuk S.Karadžić” iz Levosoja, OŠ “Bora Stanković” iz Klenika i dečijeg vrtića “Naša radost”.

Video možete videti OVDE.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *