fbpx

Sve epidemiološke mere za ulazak u Srbiju ukidaju se 3. maja

Bujan ovac, Beograd, 2. maj 2022. – Sve epidemiološke mere za ulazak u Srbiju prestaju da važe od utorka 3. maja i za domaće i za strane državljane, saopštila je Vlada Srbije.

Oni od ponoći pri ulasku u zemlju neće biti u obavezi da imaju negativan pi-si-ar test, brzi antigenski test, dokaz o preležanoj bolesti niti potvrdu o vakcinaciji, bez obzira na to iz koje zemlje sveta dolaze u Republiku Srbiju.

„Odluka o slobodnom ulasku građana Srbije i stranih državljana u zemlju doneta je na osnovu trenutne epidemiološke situacije u našoj zemlji i u skladu je sa odlukama većine zemalja Evrope i regiona. Nadležne institucije nastavljaju da prate razvoj epidemiološke situacije u Srbiji iz sata u sat i blagovremeno će obaveštavati javnost. Bitno je napomenuti da ova odluka ne znači da je pandemija koronavirusa završena i da građani ne treba da vode računa o svom zdravlju“.

Na snazi ostaje preporuka o nošenju maski u zatvorenom prostoru, dok je nošenje maski u zdravstvenim ustanovama obavezno. Kovid ambulante, punktovi za testiranje na prisustvo virusa kovid-19 i punktovi za vakcinaciju nastavljaju da rade uobičajeno.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.