Milić i Pajaziti novi odbornici u SO Bujanovac

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 4. maj 2022. Bujanovčaninu Draganu Miliću iz Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) i Arberu Pajazitiju, šefu bujanovačkog odbora Alternative za promene, dodeljeni su odbornički mandati u SO Bujanovac na današnjoj sednici Opštinske izborne komisije.

Milić u lokalni parlament ulazi sa liste opozicione koalicije oko SNS, a umesto Jovane Stojmenović iz SDPS, koja je podnela ostavku nepune dve godine od konstitusanja skupštine 2020. godine.

Inače, desetoro srpskih odbornika iz SNS i troje iz SPS bojkotuju skupštinu od prve sednice, zbog formiranja „svealbanske“ vladajuće većine, pa Milić neće imati priliku za opoziciono delovanje u parlamentu, iako zvanično postaje odbornik.

Pajaziti, na drugoj strani, kaže da će biti odbornik upravo kako bi „pojačao opoziciono delovanje“.

-Ulazim u skupštinu da bi debatovao i otvorio određene teme. Vidi se da fali delovanje opozicije i to će se sada promeniti – najavljuje Pajaziti, čija stranka je napustila albansku vladajuću većinu u februaru prošle godine.

On će u skupštinskoj klupi zameniti Levanta Ćazimija, koji je bio prvi na listi Alternative na izborima 2020. godine kada je stranka osvojila tri odbornička mesta.

Po Pajazitijevim rečima, Ćazimi ostaje član stranke, iako više neće biti odbornik.

S obzirom da kao radnik Opštinske uprave ne može istovremeno biti i odbornik, Pajaziti kaže da će se to regulisati tako što će mu radni odnos u Opštini biti u mirovanju.

Potvrđivanje mandata dvojici novih odbornika očekuje se na narednoj sednici skupštine.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *