fbpx

Umesto hrane, u ručnom frižideru gomila evra na prelazu Preševo

Bujanovac, Preševo, 4. maj 2022. – Umesto hrane, strani državljanin je u ručnom frižideru smeštenom u prtljažniku BMW-a austrijskih tablica, držao 73.000 koje su zaplenili carinici na graničnom prelazu Preševo.

Kako je saopštila Uprava carina, prekršaj je u saradnji sa policijom, otkriven kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje ka S. Makedoniji izdvojen BMW austrijskih registarskih oznaka, kojim je ka Grčkoj sam putovao strani državljanin.

„Na uobičajeno pitanje carinika putnik je odgovorio da sa sobom nosi samo lični prtljag i dozvoljeni iznos gotovog novca. Prilikom detaljne kontrole, među ostalim stvarima u prtljažniku automobila pronađen je i ručni frižider, koji je umesto hranom, do vrha bio ispunjen svežnjevima novca“, kažu u Upravi carina.

Kako dodaju, manji deo neprijavljenih evra pronađen je u pregradi torbe za laptop, koja se takođe nalazila u prtljažniku automobila.

„Kako se ispostavilo, putnik je imao nameru da na taj način preko granice ilegalno prenese 73.100 evra, od čega mu je odmah vraćeno 10.000 evra, dok će o preostaloj sumi odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku“, navodi se u saopštenju Carine.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.