Kamberi: Od izbora u Trnovcu zavisi da li će Albanci promeniti način političke borbe

Bujanovac, 5. maj 2022.- Osporavanje izborne volje Albanaca, koja je izlaskom na izbore pokazala da želi da se integriše, dovodi nas u situaciju da se okrenemo od institucionalne i pribegnemo drugim metodama političke borbe koje svakako neće doprineti stabilnosti, izjavio je Šaip Kamberi, kandidat za narodnog poslanika Koalicije Albanaca doline.

Kako je rekao, i Albanci i Srbi su u Bujanovcu i Preševu taoci državne politike prema ovom regionu.

-Albanska zajednica je na prekretnici, da li da i dalje bude verna institucionalnoj borbi i izbornom procesu, rekao je Kamberi komentarišući zahtev SPS da se ponište ponovljeni izbori u Velikom Trnovcu posle kojih je njegova koalicija izborila poslanički mandat.

-Da li je važnije to da li će jedna stranka imati 31 umesto 32 poslanika, ili da jedna manjinska zajednica bude zastupljena u parlamentu, istakao je Kamber na skupu koji u Bujanovcu organizuje Regionalna akademija za razvoj demokratije -Srbija 2030.

Opštinska izborna komisija odbila je žalbu SPS da se izbori u V. Trnovcu ponište, a šef socijalista Ivica Dačić rekao je da će se stranka žaliti na tu odluku Republičkoj izbornoj komisiji.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *