Bujanovčani pokazali humanost, za Vukana sakupili preko milion dinara

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 7. maj 2022. – Za Vukana Stoiljkovića iz Vranja, devetomesečne bebe koja boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA), u svim dosadašnjim akcijama koje su organizovali građani Bujanovca i okolnih mesta prikupljeno je nešto više 1,1 milion dinara. Roditelji ovog dečaka još jednom su apelovali na sve da pošalju poruku 1239 na 3030, jer postoji slobodan termin za prijem u bolnicu 18. maja i da je to termin koji treba iskoristiti zbog Vukanovog trenutnog stanja.

– Znate koliko se dugo čeka na slobodan termin, a kod ove bolesti je bitno što pre primiti Zolgensmu. Ne smemo olako ispustiti šansu. Sada ste nam potrebni više nego ikada. Trenutak je kad mora da se zapne, jer mi verujemo da do 18. maja možemo skupiti novac i otići u Budimpeštu – apelovali su Vukanovi roditelji preko društvenih mreža.

Niko od Bujanovčana i meštana okolnih sela nije ostao imun na vest da je za lečenje bebe iz Vranja potrebno prikupiti 2,5 miliona evra i to u kratkom roku, pa su se humanitarne akcije nizale jedna za drugom.

Bujanovčanka Nena Novović prodavala je na aukciji lične stvari svoje porodice

Više od milion dinara prikupljeno je na taj način, ne računajući pomoć koju su Bujanovčani samoinicijativno uplaćivali za malog Vukana.

Održavanjem koncerata, organizovanjem humanitarnih akcija i turnira u malom fudbalu, ljudi dobre volje i velikog srca su se okupili sa jednim ciljem – da se pomogne malom Vukanu.

Bujanovačka Muzička škola je organizovala humanitarni koncert, dok je popularni kafić “Moment” svoj doprinos dao time što se nisu naplaćivali računi gostima, već se od njih očekivalo da doniraju novac za Vukana.

I Kafe Moment organizovaop akciju

Učenici OŠ “Vuk Karadžić” u Levosoju, OŠ “Dragomir Trajković” u Žbevcu, ali i mališani iz dečijeg vrtića “Naša radost”, iskoristili su uskršnje praznike i organizovali humanitarne vašare na kojima su se prodavali suveniri i dekoracije u čijoj izradi su sami učestvovali.

Turnir u Školi Sveti Sava

Mesne zajednice Ljiljance i Rakovac su pozvale svoje meštane da na dan Uskrsa doniraju novčane priloge za Vukana, dok su Božinjevčani velikom humanitarnom akcijom održanoj na gradskom trgu u Bujanovcu i uskršnjim koncertom prikupili značajnu sumu novca za Vukana.

Da Srbija ima omladinu koja je osećajna, solidarna i humana pokazali su mladi iz kleničkog kraja i učenici Srednje škole “Sveti Sava” koji su , Vukanovoj životnoj  borbi, pomogli tako što su organizovali turnire u malom fudbalu.

Vukanu pomogli i sportisti

Doprinos je dala i grupa devojčica iz Bujanovca koje su odlučile da novac koje su dobile kao “lazarice” uplate na račun za lečenje Vukana, kao i Nena Novović i Miloš Stojanović.

Prilog dale i bujanovačke Lazarice

Prema poslednjim informacijama, za odlazak Vukana na lečenje nedostaje još 500.000 evra.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *