Koalicija Albanaca i dalje bez zvaničnog stava o izlasku na izbore 27. maja, odluka večeras

Bujanovac, 23. maj 2022. (Foto: Izborno mesto broj 6)- Koalicija Albanaca doline u ponedeljak uveče odlučuje hoće li pozvati birače da 27. maja po treći put izađu na parlamentarne izbore u Velikom Trnovcu, na kojima se odlučuje da li će njen lider Šaip Kamberi postati narodni poslanik.

Kamberi je ranije izjavio da izbore na biračkom mestu broj 6 u OŠ „Muharem Kadriu“ treba bojkotovati, ali u koaliciji postoje i stavovi da na glasanje treba da se izađe kako bi se „odbranila volja građana“.

Kako prenose naši izvori, Koalicija Albanaca želi da se za prava svoje zajednice bori institucionalno, ali bi se u slućaju bojkota i neulaska u parlament taj vid borbe promenio:

-Posle odluke Upravnog suda da prihvati žalbu SPS i da poništi ponovljeno glasanje u V. Trnovcu 28. aprila, na kojima je Koalicija Albanaca dobila poslanički mandat, veliko je pitanje da li država želi našu punu integraciju. Albanci su od 2007. u kontinuitetu deo parlamenta i nikada nisu dobili ni deo vlasti, a sada samo želimo da se u institucija borimo za sprovođenje sporazuma koje su usvojile ranije vlade Srbije, pre svega Plan od 7 tačaka usvojen 2013, kaže za Bujanovačke sagovornik upućen u dešavanja unutar Koalicije Albanaca.

Kako dodaje, ponavljanjem izbora jasno je da je „državni sistem protiv legitimnog predstavljanja Albanaca“.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *