„Brankovci“ briljirali na takmičenjima, sutra dodela nagrada

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 26. maj 2022. – Bujanovačka Osnovna škola “Branko Radičević” u petak 27. maja,  organizuje dodelu nagrada i zahvalnica učenicima i njihovim nastavnicima koji su postigli zapažene rezultate na održanim takmičenjima u ovoj školskoj godini.

Kako je za Bujanovačke rekla Maja Antić Jovanov, pomoćnica direktora, učenici  bujanovačke osnovne škole redovno postižu odlične rezultate na svim nivoima takmičenja.

– Ta tradicija nije prekinuta ni ove školske godine kada radimo u dosta izmenjenim uslovima zbog rekonstrukcije škole. Da su osnove koje učenici dobijaju u našoj školi na zavidnom nivou pokazuju njihovi rezultati u daljem školovanju, kada nagrade i pohvale ne izostaju – ističe Antić.

„Brankovci“ od trećeg do osmog razreda su osvajali prva tri mesta na opštinskim i okružnim takmičenjima iz različitih predmeta.

– Na opštinskom takmičenju iz matematike na nivou 3. razreda, što je i završni nivo takmičenja,  učenici su osvojili prva tri mesta. Isti plasman na opštinskom su ostvarili i učenici 4. razreda, dok su na okružnom takmičenju zauzeli drugo i treće mesto. U šestom razredu imali smo dva predstavnika na okružnom takmičenju iz fizike, a na takmičenju iz engleskog jezika osvojeno je drugo mesto u vrlo jakoj konkurenciji – kaže Antić.

Istakla je da je veliki broj učenika učestvovao na takmičenju iz biologije i da su u od 5. do 8. razreda ostvarili odličan rezultat.

Dodala je da je osvojeno jedno od prva dva mesta na opštinskom takmičenju, jedno prvo mesto na okružnom takmičenju u 5. razredu, uz plasman učenice 8. razreda na predstojeće republičko takmičenje.

Škola se može pohvaliti i sa prva dva mesta na takmičenju iz predmeta tehnika i tehnologija za 6. razred, kao i trećim mestom učenice 7. razreda na takmičenju iz srpskog jezika.

Svečana dodela nagrada i zahvalnica održaće se u Srednjoj školi “Sezai Suroi”, u kojoj osnovci trenutno pohađaju nastavu zbog rekonstrukcije matične škole, sa početkom od 17 časova.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *