Sajam zapošljavanja u Bujanovcu: U ponudi više od 50 radnih mesta (foto&video)

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 27. maj 2022. – Preko 50 slobodnih radnih mesta za različite obrazovne profile bilo je u ponudi na Sajmu zapošljavanja u petak na bujanovačkom odeljenju Ekonomskog fakulteta iz Subotice.

Dvanaest poslodavaca je zainteresovanim kandidatima predstavilo svoje poslovanje, a za Bujanovačke predočavaju da potreba za radnom snagom uvek postoji.

–  Sajam zapošljavanja je jedan od boljih načina selekcije kandidata i šansa da se direktno susretnu sa potencijalnim poslodavcima, potreba za radnicima postoji u komercijali, ljudskim resursima, logistici – rekao je Predrag Stojković predstavnik kompanije “Leon conditors” iz Vranja.

Dobrom stručnjaku nadaju se i u građevinskoj firmi “Saba Belča” iz Preševa gde je trenutno otvoren konkurs za računovodstveno- administrativne poslove.

– Tražimo mlade ljude spremne za rad sa određenim veštinama koje nose sa fakulteta, spremne za dalje usavršavanje i mogućnost napredovanja – rekla je Milena Popović iz Vranja, finansijski službenik u ovoj firmi.

Nezaposleni su imali priliku da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave se i predaju im svoju radnu biografiju (CV).

– Pozdravljam ideju, jer je sajam zapošljavanja dobra šansa. Ne očekujem previše, nisam optimista, ali se nadam. Ponuda poslodavaca je raznovrsana – kaže za naš portal diplomirani ekonomista iz Bujanovca koji je deceniju na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Pored ekonomista, potražnje je bilo i za komercijalistima, menadžerima ljudskih resursa, knjigovođama, agentima prodaje i drugim obrazovnim profilima.

Obraćajući se prisutnima predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi istakao je da mu je drago što se ovakva manifestacija održava u prostorijama Ekonomskog fakulteta i poželeo uspešnu saradnju između poslodavaca i kandidata.

– Javno kažem da će od prvog juna studenti koji su završili Ekonomski fakultet u Bujanovcu biti uključeni u opštinsku administraciju – poručio je Arifi.

Svečanom otvaranju prvog Sajma zapošljavanja u Bujanovcu prisustvovali su još i dekan subotičkog Ekonomskog fakulteta Nebojša Gvozdenović koji se zahvalio svima koji su učestvovali u organizaciji i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje dr Zoran Milošević.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *