Kamberi: Đavoli u redovima Albanaca krivi za naš izborni neuspeh

Bujanovac, 28. maj 2022. Predvodnik Koalicije Albanaca doline Šaip Kamberi, koja na jučerašnjim ponovljenim izborima nije dobila dovoljno glasova za mesto u Skupštini Srbije, optužio je predsednika Preševa i Alternative za promene Šćiprima Arifija da je vodio negativnu kampanju protiv njega što je rezultovalo nauspehom na izborima.

On je za neuspeh na izborima okrivio „đavole u redovima Albanaca“

„Šćiprim Arifi je i u poslednja dva-tri dana pred izbore preko svojih portala vodio negativnu kampanju lično protiv mene i koalicije, ali svako ima svoje izbore. Ja i Koalicija Albanaca smo dobili podršku svih Albanaca, od predsednika Ilira Mete i premijera Aljbina Kurtija, što se nikada nije desilo ni u jednom izbornom procesu. U Preševu imamo otpor prisustvu Albanaca u parlamentu“, rekao je Kamberi za KlanKosova.
Koalicija Albanaca doline je na jučerašnjim ponovljenim parlamentarnim izborima dobila 598 glasova, što je nedovoljno za poslanički mandat za Kamberija, kao prvog na izbornoj listi.
Kamberi je naglasio da je do neuspeha došlo zbog podele albanskih političkih grupacija koje ovoga puta nisu uspele da se ujedine u jednu izbornu listu.
„Mislim da je do podele došlo upravo zbog političkih koncepata koje je trebalo slediti u Beogradu, koncepta političkog otpora, koji smo imali kao Koalicija Albanaca doline i koncepta pragmatizma, koji su zastupali ostali. Izborni rezultati pokazuju da je lista, koja je rekla da treba da budemo pragmatični prema Beogradu, u Preševu dobila samo 1927 glasova, a u Bujanovcu samo 350 glasova. Naše biračko telo je usmereno i orijentisano da pruži podršku kontinuiranom političkom otporu Srbiji“, kaže Kamberi.Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *