Bujanovački vrtić obeležio 45. rođendan (foto&video)

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 31. maj 2022. –Predškolska ustanova “Naša radost” u Bujanovcu proslavila je danas 45 godina postojanja i rada svečanim programom u kome je učestvovalo 300 mališana.

U dvorištu gradskog vrtića uz zvuke dečijih pesama, osmeh i igru, mališani su zajedno sa svojim vaspitačicama priredili svečanu priredbu čime je i otpočela proslava jubilarnog  45. rođendana ove ustanove.

– Svaka grupa je osmislila kako će ustanovi da čestita rođendan, pa imamo oslikavanje crteža na platnu, ukrašavanje torte, a za one najmlađe je osmišljen program raznih igrica – rekla je Bujanovačkim vaspitačica Frosina Kostić.

Šarenilo se i zabavljalo u dvorištu vrtića, a budući predškolci i njihovi malo mlađi drugari su četkicom i bojama na kreativan način obeležili rođendan.

Uz moto proslave “Naš vrtić slavi rođendan” zabava je nastavljena pevanjem rođendanske pesme i duvanjem svećica na torti.

U proslavi jubileja učestvovali su i mališani iz vaspitnih grupa područnih odeljenja u srpskim selima.

Proslavu rođendana obeležile su i sve vaspitne grupe u vrtiću u Velikom Trnovcu zajedno sa  grupama u albanskim selima.

Tokom proslave jubileja vazduhom se širio dečiji smeh, sreća i radost koji se preneo i na njihove roditelje, bake, deke i prijatelje.

Direktor vrtića, Milovan Aleksić u kratkom obraćanju prisutnima, čestitao je rođendan, zahvalio se zaposlenima i posebno istakao uspešnu saradnju sa roditeljima.

 

Predškolska ustanova “Naša radost” osnovana je 1977. godine, a danas obuhvata jedan centralni vrtić i 19 vaspitnih grupa u albanskim i 13 u srpskim selima, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *