Opština: Nastavljamo radove na Bujanovačkom jezeru (video)

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 2. jun 2022. – U narednih desetak dana akciju sređivanja zemljanog puta na Bujanovačkom jezeru nastavljamo nasipanjem tucanika i postavljanjem mesta za sedenje u vidu klupa i stolova duž puta, a što se tiče odlaganja smeća privremeno rešenje je veliki kontejner na početku puta, rekla je za naš portal Fazila Azemović, načelnica Odeljenja za investicije i razvoj.

Sređivanje zemljanog puta na Bujanovačkom jezeru i pristup obali uklanjanjem rastinja počelo je u oktobru prošle godine, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

– Prošle godine to nije urađeno jer je teren bio mek, i postojala je bojazan da će tucanik biti uništen zbog toga, međutim sada su se stvorili uslovi, podloga je dobro urađena i nastavljamo akciju uređenja koja se sprovodi iz budžeta opštine – kaže Azemović.

Dodala je da lokalna samouprava nije odustala od čišćenja i poribljavanja jezera, ali da je to, dugotrajan proces koji zahteva vreme i sredstva.

Najavila je mogućnost sveobuhvatnog uređenja jezera sa parkingom, jednim dečijim igralištem, unapređenijim plažama i mobilijarom što se, kako je rekla, može ostvariti kroz Program prekogranične saradnje između Srbije i Severne Makedonije.

– Projekat ima naziv Razvoj turizma u opštinama Bujanovac i Lipkovo kroz unapređenje lokalne infrastrukture, a jezero je prepoznato kao potencijal i konkurišemo zajedno sa opštinom Lipkovo. Rok za apliciranje je do 8. juna, ali će rezultati biti u drugoj polovini godine. Našu dokumentaciju predajemo sutra, dodala je Azemović.

Snimak koji nam je poslao čitalac pokazuje da je Bujanovačko jezero opet na “meti” onog dela naših građana sa manjkom kulture i svesti o očuvanju životne sredine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *